Meillä aksan kesäkausi päättyy aina siihen, kun maat jäätyy ja tulee lumet. Talvikauden treenaus on joka vuosi arvoitus. Viime talven saimme treenata pienessä ratsastusmaneesissa, mutta kyseisessä paikassa tallitoiminta loppui toistaiseksi, eikä omistaja ollut halukas vuokraamaan maneesia. He jäivät odottamaan paikkaan uutta talliyrittäjää. Niin ollen täksi talveksi treenipaikka piti etsiä taas uudelleen. Joka syksy joudumme miettimään samaa asiaa, mikä on tosi rasittavaa. Pahimmassa tapauksessa treenipaikkaa ei saada ollenkaan (niitäkin talvia on ollut) ja se tarkoittaa, että aksahommiin on tullut melkein puolen vuoden tauko. Siinä ei ole mitään järkeä.

Onneksi harrastajien tahtotila on tällä hetkellä kova ja omalta seuralta on saatu mukavasti tukea harrastukseen. Täksi talveksi saatiin hyvä treenipaikka, iso ratsastusmaneesi. Maneesin käyttö vaan maksaa hunajaa. Meiltä harrastajilta vaaditaan siis kohtalaista tahtoa ja seuralta joustoa, että talvitreenaus saadaan maksettua .  Talvitreenit päästiin aloittamaan joulukuun toisella viikolla ja treenipaikka on käytössä maaliskuun loppuun asti. Tästä talvesta siis selvittiin hyvin.

Mutta asiaan eli siihen, missä Eren kanssa mennään, mitä on tehty ja mitä on tehtävissä :)

Viime vuonna osallistuimme Eren kanssa muutamaan koulutukseen. Tammikuussa olimme Kannuksessa Gronqvistien opissa (http://pure-agility.blogspot.fi/p/koulu.html) ja syyskesällä aina yhtä persuuksille potkiva Heli Nuorivuori the Great armollisesti opasti meitä agilityn saloihin täällä Haapavedellä. Möllikisoissa startattiin supermölli tms. luokissa muistaakseni neljä kertaa, Haukiputaalla, Sievissä elokuussa, Oulussa lokakuussa ja viimeisimmäksi Iisalmessa Sawon Tassujen hallissa 29.11.2015.

To be continued…..   (äidilliset velvollisuudet kutsuvat)