Lievän aksakisakrapulan jälkeen ajatukset siintävät taas tulevassa. Pieni ajattelutauko teki hyvää. Nyt tietää taas paremmin, mitä pitää treenata, miksi ja miten. Päämärätön treenailu ei varsinaisesti vie hommaa eteenpäin, joskin rutiiniakin tarvitaan.

Tässä vaiheessa vuotta harmittaa, etten kisannut enemmän keväällä ja kesällä. Peräkylän freestyler Ere todennäköisesti hyötyi kisasumasta (möllikisoja ja sitten virallisia). Nyt loppukesällä treenilulaiskuus ja harvoin otetut startit saattoivat hyvinkin johtaa pysähtelyyn viimeisessä kisoissa. Erellä oli taas niin paljon ihmeteltävää kisatilanteessa ja -paikassa itsessään, että sen oli vaikea keskittyä olennaiseen.

Olen ajatellut, että tälle vuotta voisi ottaa vielä muutamat startit hallikisoissa kokemuksen kartuttamiseksi, fiiliksestä riippuen ja sitten taidamme jättäytyä pienelle talvitauolle. Talven treenauspaikka on vielä auki. Todennäköisesti joudumme taas treenaamaan kylmään maneesiin (jos meidät sinne otetaan). Minusta kovilla pakkasilla treenaaminen on jokseenkin järjetöntä, tai lähinnä siinä tökkii korkea hinta, jota maneesista joudumme maksamaan ja siihen kun lisätään se, että kovilla pakkasilla ei voi tehdä paljon mitään, niin yhtälö tuntuu huonolta. Niinpä olen ajatellut, että mikäli maneesi on ainut vaihtoehto, niin jätän suosiolla tammi-helmikuun treenit välistä ja treenaan pahimman pakkasajan kotona niitä asioita, mitä pystyn. Olen myös naapurikunnan seuran jäsen, joten voin käydä siellä treenaamassa leudommilla säillä myös alkuvuonna. Maaliskuussa jatkan oman paikkakunnan maneesitreeneissä ja jossain vaiheessa keväällä voi sitten jatkaa luvien metsästystä, kunhan saa parit möllikisat alle. Onneksi keväällä ja alkukesästä möllikisoja on aika hyvin tarjolla myös näillä korkeuksilla.

Nyt tärkeintä on saada iloisia treenejä, hyvää fiilistä ja jonkinlaista rohkeutta uskaltaa yrittää ja epäonnistua. Vähän liian kiireellä ja tuloksia ajatellen tässä on tullut tahkottua ja kaippa siksi ilo ei ole ollut päällimmäisenä mielessä. Niin pitää olla, koska minulle agility on harrastus, joka pitää liikkeessä ja antaa muuta ajateltavaa perusarjen keskelle. Siispä jatkamme niin, että ilo pysyy tekemisen keskiössä. Siitä syntyy ihan varmasti paras lopputulos, oli se tavoiteltu tulos sitten mikä tahansa.